Potřebné ingredience
- 365 g celozrnné mouky (nebo více podle potřeby)
- 75 g ovesné mouky (nahrubo pomletá)
- 200 g dýňového pyré
- 50 g arašídového másla
- 2 velká vejce
- 1 mrkev
- 1 cuketa – malá
- 2 hrsti baby špenátu
Návod na výrobu
- Nejdříve si očistěte mrkev a cuketu, následně je nadrobno na struhadle nastrouhejte.
- Cuketu doporučuji dát stranou a přebytečnou vodu před přidáním do těsta vymačkat.
- Baby špenát propláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- Do misky dejte: pyré, arašídové máslo a vejce, následně vše důkladně promíchejte.
- Přidejte nastrouhanou a nakrájenou zeleninu. Znovu důkladně promíchejte.
- Poté začněte přidávat mouku, nejdříve tu z ovesných vloček, následně celozrnnou. Přisypejte ji postupně, a průběžně ji do těsta zamíchávejte. Do té doby, než se Vám vytvoří tuhé těsto, připomínající to na cukroví.
- Pomoučete si vál a z těsto vyválejte placku z které následně vykrájejte libovolné tvary.
- Tvary poté přeneste na plech a předehřejte si troubu.
Pečeme při 180°C, asi 20–25 minut. Dokud nejsou okraje zlatohnědé.
- Nechte zcela vychladnout a můžeme podávat.
- Tyto suchary skladujte v suchu a nejlépe bez přístupu vzduchu.