Nech se inspirovat naší mapou
a cestuj se psem!
Zeleninové pamlsky

Zeleninové pamlsky

Potřebné ingredience

  • 365 g celozrnné mouky (nebo více podle potřeby)
  • 75 g ovesné mouky (nahrubo pomletá) 
  • 200 g dýňového pyré
  • 50 g arašídového másla
  • 2 velká vejce
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa – malá
  • 2 hrsti baby špenátu

 

 

Návod na výrobu

  1. Nejdříve si očistěte mrkev a cuketu, následně je nadrobno na struhadle nastrouhejte.
  2. Cuketu doporučuji dát stranou a přebytečnou vodu před přidáním do těsta vymačkat. 
  3. Baby špenát propláchněte a nakrájejte na menší kousky. 
  4. Do misky dejte: pyré, arašídové máslo a vejce, následně vše důkladně promíchejte.
  5. Přidejte nastrouhanou a nakrájenou zeleninu. Znovu důkladně promíchejte. 
  6. Poté začněte přidávat mouku, nejdříve tu z ovesných vloček, následně celozrnnou. Přisypejte ji postupně, a průběžně ji do těsta zamíchávejte. Do té doby, než se Vám vytvoří tuhé těsto, připomínající to na cukroví. 
  7. Pomoučete si vál a z těsto vyválejte placku z které následně vykrájejte libovolné tvary.
  8. Tvary poté přeneste na plech a předehřejte si troubu. 

Pečeme při 180°C, asi 20–25 minut. Dokud nejsou okraje zlatohnědé. 

 

  • Nechte zcela vychladnout a můžeme podávat. 
  • Tyto suchary skladujte v suchu a nejlépe bez přístupu vzduchu.